Arkiver

Roskildes allermest julepyntet hus 2009


Hverdagen, Oplevelser.

Allerede den allerførste jul min Skat og jeg holdt sammen blev vi enige om, at vi ville skabe vores helt egne juletraditioner. For ingen af os havde bare så meget som bare en eneste juletradition eller for den sags skyld andre former for traditioner med hjemmefra, som vi gerne vil holde i live nok snare tvært imod.

Julen 2001, som for øvrigt også var den allerførste jul min Skat og jeg holdt samme, kørte vi for allerførste gang ned til Drosselvej for at se på, hvad der nok med rette kan kaldes for Roskildes allermeste julepyntet hus, og lige siden har vi holdt fast ved, at det for os ikke er nogen rigtigt jul, hvis vi ikke har været forbi Drosselvej for at se årets juleudsmykning.

Da vi endnu ikke er nået forbi Drosselvej og dermed Roskildes allermeste julepyntet hus i Roskilde i år og da det er så absolut allersidste chance i aften, så kørte vi direkte fra Tivoli og til Drosselvej for at opleve, nyde og især fotografere både huset og haven …

2009/12/26/501.jpg

… og jeg indrømmer hellere gerne, at det efter min mening ikke var blevet en helt rigtigt jul i Roskilde i år, hvis dette hus ikke var blevet pyntet så kønt.

Tænk at have en så stor snekugle stående i sin indkøreles …

2009/12/26/502.jpg

… og så sner det oven i købet inde i den.

Der er så mange fine deltaljer …

2009/12/26/503.jpg

… ikke kun på selv huset, men så sandelig også i hele forhaven …

2009/12/26/504.jpg

… at man kan blive ved med at få øje på noget ny som for eksempel et fire nissers stort orkester …

2009/12/26/505.jpg

… der spiller glade julesange.

Nogen vil måske nok mene, at det her er alt for meget for meget samt at det er alt for amerikansk, men sådant har jeg det ikke. Jeg er tværtimod forbavset over, at der virkelig findes nogen, som har mod på og overskud til at pynte sit hus så flot og jeg tager dette hus på lige præcist sammen måde, som når jeg går rundt i det julepyntet Tivoli … jeg lader min hele tiden overraske og jeg glædes ved synet.

🙂

I år er det så tiende år, hvor familien, som bor i dette hus, har sørget for at juleglansen med uformindsket elektrisk styrke stråler på deres hjem. De har brugt cirka 75.000 pærer ( primært strømbesvarende diodepærer ) og det har taget dem sammen med en god håndfuld af deres familiemedlemmer samt venner næste 260 timer at få det hele hængt op samt sat frem.

🙂

Da det jo rent faktisk er lørdag i dag og da huset samt havens ejer er så flink, at han åbner sin have for besøgende hver lørdag og søndag fra og med den 1. december samt til og med den 26. december, så kunne vi også komme til at nyde årets juleudsmykning af baghaven …

2009/12/26/506.jpg

… som blandt meget andet byder på et par selvlysende pingviner samt et par mindst lige så selvlysende ænder …

2009/12/26/507.jpg

… der er i allerhøjeste grad noget eventyrligt ved at gå under en lysbue som denne …

2009/12/26/508.jpg

Lige som alle de andre gange, hvor vi har besøgt dette hus, så var der også i aften en hel del andre fra både nær og fjern, som lige skulle forbi det og flere havde ganske lige som os taget deres kamera med. Så dette hus …

2009/12/26/509.jpg

… er nok Roskildes mest fotograferet hus i hvert fald i løbet af december måned hvert år.

Igen i år kan det julepyntet huset med den tilhørende have ses hver dag i perioden fra og med den 1. december frem til og med den 26. december, hvor lyset er tændt i tidsrummer fra klokken 16:00 og frem til klokken 22:00 hver aften.

Tak skal I have, fordi I gider at gøre så meget ud af jeres hus og jeres have hver år, så vi andre kan komme i det helt rigtigt julehumor, samt fordi I igen i år bruger den store opmærksomhed, som jeres julepyntet hjem får, til at skabe opmærksomhed til at samle penge ind til et velgørende formål, som i år er Dyrenes Beskyttelse.