Arkiver

Jeg glæder mig i denne tid …


Hverdagen.

"Jeg glæder mig i denne tid …" sådant begynder min Skats ( læs: Peters ) jul og jeg er nok langt fra den eneste, der her til morgen glæder mig over, det i morgen er den første søndag i advent, at det på tirsdag er den 1. december samt at det meget snart er juleaften.

Rent faktisk har jeg glædet mig til juleaften lige siden den 7. januar altså dagen efter Hellig Tre Konger. For den ene jul skal jo helst lige været helt afslutte, før jeg kan begynde at glæde mig til samt gå i gang med forberedelserne til den næste jul.

Det passe nu ikke helt, for allerede i slutningen af oktober måned sidste år købte jeg de allerførst af de ting, jeg har brugt som advents- samt pakkekalendergaver i år, og dette års første indkøb af ting, der skulle i dette års advents- samt pakkekalendergaver foretog jeg, da min Skat og jeg besøgte Helsingør Bymuseum den 10. januar.

Faktisk har jeg aldrig kunne forstå alle dem, der mere eller mindre styrter rundt i den sidste uge eller for den sags skyld på den allersidste dag i november, fordi de lige skal have købt 24 små ting, der kan puttes i en pakkekalender. Måske skyldes det, at jeg er mere eller mindre i juleforberedelseshumør hele året rundt. Jeg ved jo, hvem det er, jeg gerne vil glæde med en advents- eller pakkekalender og jeg har det med at finde ting til disse personer året rundt.

For eksempel ved jeg, at min storebror samler på alle mulige former for kuglepenne, så når jeg er et sted, hvor jeg får øje på en anderledeses / flot / sjov / spændende kuglepen, som jeg tror eller jeg ved, han ikke har i forvejen, så køber jeg den til ham. Mange gange får han så kuglepennen allerede næste gang, vi ses, men som reglen når jeg alligevel at samle cirka seks til otte forskellige kuglepenne i løbet af året, dem putter jeg så i hans pakkekalender.

Som et andet eksempel så har jeg en veninde, der har det elefanter på lige præcist den sammen måde, som jeg selv har det med ænder, det vil sige slemt rigtigt slemt endda. Så hele året rundt hver gang jeg får øje på en lille flot / køn / sjov / sød elefant, som jeg tror eller jeg ved, hun ikke har i forvejen, så køber jeg den til hende. Nogle gange får hun elefanten allerede næste gang, vi ses, men som hovedregel samler jeg dem samme, så jeg har en cirka 11 til 13 forskellige små og mindre elefanter, jeg så putter i hendes pakkekalender. Dertil kommer, at jeg også i løbet af året har nået at købe to forskellige lidt større elefanter, hun så får i henholdsvis jule- samt fødselsdagsgave.

Jeg glæder mig i denne tid … for lige om lidt kan jeg forhåbentlig komme til at stille årets snelandskaber frem, for slet ikke at tale om alt det andet julepynt, jeg også gerne vil have frem. Faktisk har jeg glædet mig til, at jeg kan komme i gang med at pynte op til jule, lige siden jeg pakkede alt vores julepynt samt alt fra snelandskaberne væk. Jeg elsker at hygge samt pynte op og julen er nok den af årets høj- samt årstid, hvor jeg går allermest amok.

Stort set året rundt er jeg i stand til at få forskellige gode ideer til hjemmefremstillet julepynt og jeg er nok imellem de allerførste, der hvert år får fat i det nye julekatalog fra for eksempel Panduro Hobby samt Stof & Stil. For jeg kan næsten ikke vente med at se, hvordan årets nye julepynts tendenser er. Jeg elsker, når de allerførste butikker i slutningen af oktober måned så småt begynder at få de allerførste julerelaterede varer på hylderne og alle årets nye tendenser inderfor julepynt bliver meget nøje studeret.

Det er bestemt ikke fordi, jeg pynter trendigt op til jule, for det har jeg bestemt aldrig nogensinde gjort og det komme jeg helt bestemt heller aldrig nogensinde til at gøre, men det kunne jo være, der er et eller andet nyt, der måske fanger min opmærksomhed, og lidt nyt julepynt skal der jo helst til hvert år.

Jeg elsker, når jeg i slutningen af oktober måned eller starten af november måned endeligt langt om længe kan komme til at købe de allerførst clementiner eller mandarin, der jo er to vidt forskellige navne for den helt samme frugt. For ikke alene smager de skønt, de er også fyldt med en masse gode vitaminer, vi har så hårdt brug for i den grå, kolde og mørke tid på året.

Jeg elsker, når jeg omkring det samme tidspunkt af året kan kommer til at købe de allerførste pebernødder, og jeg glæder mig især til, jeg kan komme til at overraske min elskede Skat med julens første lille dåse med pebernødder i hans daglige mulepose.

Jeg glæder mig i denne tid … for i morgen kan otte personer, der på en eller anden måde er kommet til at stå mig meget nær, åbne deres første adventsgave. Jeg glæder mig til at finde ud af, om de rent faktisk bliver glade for det, jeg har fremstillet eller købt til dem og jeg glæder mig især til at opleve samt dele deres glæde over gavens indhold.

Jeg glæder mig i denne tid … for på tirsdag kan seks personer, der på en eller anden måde er kommet til at stå mig meget nær, åbne deres første pakkekalendergave. Jeg glæder mig til at finde ud af, om de rent faktisk bliver glade for det, jeg har fremstillet eller købt til dem og jeg glæder mig især til at opleve samt dele deres glæde over gavens indhold.

Jeg glæder mig i denne tid … for måske kan min Skat og jeg allerede på næste lørdag udvælge samt købe årets juletræ. Derefter får det lov til at stå og sunde sig ude på vores altan lige indtil vi tager det ind i stuen og vi i fællesskab pynter det. Noget vi godt kan være det meste af en dags tid om. For det skal jo gøres helt rigtigt og det er bestem ikke lige meget, hvordan samt hvor på træet juletræspynten hænger, det især ikke lige meget, hvordan i forhold til hinanden at juletræspynten hænger.

Vores juletræ får altid lov til mindst at stå til nytårsaften eller til den næstesidste fridag i vores juleferie. Det kommer lidt an på, hvilken af de to dage der kommer sidst, og lige som vi brugte meget tid på at pyntet juletræet, bruger vi mindst lige så meget tid på at pyntet det af. For alle tingene skal jo helst pilles af juletræet, uden de kommer noget til, og de har alle som en en helt bestemt lille æske, de skal ligges ned i, før denne lille æske så bliver lagt ned i en lidt større papkasse, hvori det så hygger til lige indtil det igen skal hænges på et juletræ.

Jeg glæder mig i denne tid … for måske får min Skat og jeg mulighed for at besøge Tivoli i løbet af december måned, så vi kan komme til at opleve, nyde og fotografere den smukt julepyntet gamle have og måske kommer vi også i år til at købe et hold flotte glaskugler til vores juletræ.

Måske, hvis min Skat og jeg er rigtigt heldige, får vi også mulighed for at køre en tur til Helsingør, så vi dels kan nå at bruge de to fribilletter, vi har fået til Øresundsakvariet, og vi dels kan gå en lille hygge tur igennem den gamle julepyntede købstad.

Jeg glæder mig i denne tid … for ingen længe er min Skat og jeg forhåbentligt nået til det tidspunkt af juleaften, hvor vi kan sætte os tæt ind til hinanden i vores sofa, imens vi bare nyder synet at det smukt pyntede juletræ. Vi vil kramme og nusse med hinanden, imens vi i fællesskab vil glæde os over juletræets lys, der spejler sig i dets pynt, og vi vil få øje på ting, der alle som en bringer os lutter gode minder. For eksempel de kulørte glasænder vi købte på vores allerførste julegaveindkøbstur op og ned af Strøget, de små sjove polystrone rødkælke vi købte den allerførste jul, vi holdt sammen, de to små træ sprællenisser vi købte, da vi besøgte Kronborg, og så videre og så videre.

Jeg glæder mig i denne tid … for i løbet af juleaften vil der tjekke små sms´er ind, der alle som en vil fortælle min Skat og mig, at de julegaver, som vi i år har fremstillet eller købt til dem, der på en eller anden måde er kommet til at stå os nær, nu er pakket ud samt at de kom til bringe mindst lige så meget glæde hos modtagerne, som vi havde håbet på, de ville komme til at gøre.

For meget kort skrevet så glæder jeg mig altså virkelig i denne tid lige præcist fordi det meget snart er jul med alt den gode varme glæde, den forhåbentligt kommer til at bringe til os alle sammen.

For mig er julen den tid på året, hvor jeg fuldstændigt legalt kan få lov til at fortælle alle dem, der på en eller anden måde er kommet til at stå mig nær, at de rent faktisk gør det. Det er bestemt ikke fordi, jeg lige frem på nogen som helst måde forsømmer en hvilken som helst given lejlighed dertil i løbet af resten af året, men i modsætning til resten af året behøver man ved juletid jo ikke at skulle forklarer samt forsvarer, hvorfor man gør det.

For mig at julens så absolut mest sande budskab … at vi alle som en skal huske at fortælle alle dem, der står os nærmest, at de gør det og at de er noget helt specielt for lige præcist os.

En rigtigt glædelig jul til dig, der virkeligt har kunnet klare at læse dig igennem hele dette meget lange indlæg om min forventnings glæde i forbindelse med den nært forstående jul.