Arkiver

Hvordan større hængepartier opstår


Hverdagen.

Det er tidligt på året, faktisk er det årets allerførste rigtigt spæde forårsdag, hvor solen sender sin dejlige livgivende stråler ind igennem lejlighedens vinduer. Dermed bliver man gjort opmærksom på, at alle lejlighedens vinduer trænger til at blive pudset og at alle gardinerne ville havde godt af at blive vasket og strøget, men lige som man er gået i gang med at pudse sin vinduer samt tage sine gardiner ned, så de kan blive vasket og strøget, eller man er lige ved at gå i gang med at pudse sin vinduer samt tage sine gardiner ned, så de kan blive vasket og strøget, kommer der lige noget, som man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og derfor når man aldrig at pudse sine vinduer eller vaske og stryge sine gardiner. Det er jo ikke vigtigt at vaske og stryge sine egne gardiner samt pudse sine egne vinduer og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst meget senere.

Det er stadigvæk tidligt på året, faktisk er det en af årets første rigtigt spæde forårsdage, hvor solen sender sin dejlige livgivende stråler ind igennem den lukkede altans vinduer. Dermed bliver man gjort opmærksom på, at alle altanens vinduer godt kunne trænge til at blive pudset samt at altanens gulv ville have godt af at få en omgang træbeskytter, men lige som man er gået i gang med at pudse altanens vinduer eller give dens gulv en omgang træbeskyttelse eller man er lige ved at gå i gang med at pudse altanens vinduer samt give dens gulv en omgang træbeskyttelse, kommer der lige noget, som man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og derfor når man aldrig at pudse altanens vinduer eller give dens gulv en omgang træbeskyttelse. Det er jo ikke vigtigt at at give sin egen altans gulv en omgang træbeskyttelse eller pudse sin egen altans vinduer og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst meget senere.

Man kan se, at alle ens potteplanter ville have gavn af at få noget ny frisk jord og en lidt støre urtepotte, fordi de nuværende urtepotter klemmer om planternes rødder og der ikke er mere næring i den nuværende jord, men lige som man er gået i gang med at potte alle sine planter om eller man er lige ved at gå i gang med at potte alle sine potteplanter om, kommer det lige noget, som man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og derfor når man aldrig at få pottet alle sine planter om, der så står og bliver mere og mere ked af det samt triste at se på. Det er jo ikke vigtigt at potte sine planter om og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst til meget senere.

Det er sommer og derfor er det lyst både om morgen, når man kører bilen ud af garagen, og om aften, når man kører bilen ind i garagen. Derfor kan man også meget bedre ser, hvor mange visne blade, små kviste med mere, der i løbet af efteråret og vinteren er nået at "flyve" ind i garagen. Dertil kommer, at man nu på tredje måned opbevare to store plastik sække med stof ( pudestykker, lagner, dynebetræk, gardiner, duge og lignede fra Farmors plejebolig, der jo godt kan sys om til børnetøj og tæpper ), som en repræsentant fra en af landet mange lokale nørkleklubber skal hente, når hun altså en gang ude i fremtiden får tid til det.

End videre tillader man sig at være så miljøbeviste, at man ikke smider ting, der ikke har noget med "køkkenaffald" at gøre, ned i containerne til dagrenovation, men på den anden side kører man altså heller ud til Kara, hver gang man kun har en enkelt lille bitte ting dertil. Derfor står der også en del af den slags i ens garage, men lige som man er gået i gang med at rydde op i sin garage eller man er lige ved at gå i gang med at rydde op i sin garage kommer der lige noget, som man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og derfor når man aldrig at rydde op i sin garage. Det er jo ikke vigtigt at rydde op i sin egen garage og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst meget senere.

Det er sidste på efteråret og alle planterne ude på altanen har takket af for i år. Man skal derfor have vasket alle deres urtepotter samt urtepotteskjulere af, så de er rene og lige til at tage i brug næste år, samt man skal have dem sat væk for vinteren. De kan ikke overvintre ude på altanen, da den ikke er frostfri, og de kan heller ikke overvintre inde i lejligheden, fordi der ikke er plads til dem andre steder end lige midt i "gå-banerne".Derfor finder man ud af, at man vil stille dem ned i sit kælderrum.

Der er så bare lige det ved det, at først skal man have ryddet op i sit kælderrum. For hver eneste gang, man er begyndt at rydde lidt op i lejligheden, er der lige kommet noget, som man lige skulle gøre for eller hjælpe en anden med og derfor er alle de ting, om man lige skulle have set på samt sorteret i, havnet i ens kælderrum til når man en gang fik overskud samt tid til at se på og sortere i dem. Det er jo ikke vigtigt at rydde op i sit eget kælderrum eller vaske alle sine egne urtepotter samt urtepotteskjulere af og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst til meget senere.

Bestanden af nullermænd og især mængden af støv er ved at blive alt for store, og der trænger derfor til at blive støvsuget og tørret støv af i hele ens lejlighed, men hver gang man lige har fundet støvsugeren og støvekludene frem eller man er lige ved at finde støvsugeren og støvekludene fra, kommer der lige noget, som man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og derfor når man aldrig at få støvsuget og tørret støv af hos sig selv, eller også er man så heldig, at man lige når at støvsuge med "den dovne og hurtige hånd", hvilket vil sige, at man ikke når at støvsuge lofterne, vægene, bagved og under møblerne, lige som man ikke når at løfte de flytbare ting, så man kan komme til at støvsuge omkring samt under dem, og man undelader at tørre støv af. Det er jo ikke vigtigt at støvsuge og tørre støv af hos en selv og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst til meget senere.

Toppen på ens vasketøjskurv samt bunken med tøj, der skal stryges, er ved at når en alt for faretruende højde, men hver gang man lige er gået i gang med at vaske samt stryge mere end bare lige det allermest nødvendige eller man er lige ved at gå i gang med at vaske samt stryge mere end bare lige det allermest nødvendige, kommer der lige et eller andet, man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og man når derfor aldrig at vaske og stryge mere end lige det allermest nødvendige, så man hele tiden har rent nok tøj. Det er jo ikke nødvendigt at vaske samt stryge for sig selv og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst til meget senere.

Imens man er i fuld gang med at sortere sit vaske- og strygetøj, opdager man, at et dynebetræk eller et pudestykke mangler et bindebånd. Et håndklæde eller et viskestykker mangler en strop. En hank på et af stof nettene – som man bruger, fordi man tænker på miljøet og man derfor aldrig køber papir- eller plastikposer – er gået op i syningen, så den sidder løst. Oplægningen på en bluse eller en nederdel er ved at løbe. Sidesømmen på et par bukser eller en kjole er gået lidt fra og så videre i den dur. Så derfor ligger man det til side, så det lige kan blive repareret, før det bliver vasket og strøget, men hver gang man lige har fundet symaskinen frem eller man er lige ved at finde symaskinen frem, så man kan komme i gang med at aflive bunken med reparationstøj, kommer der lige et eller andet, man lige skal gøre for eller hjælpe en anden med og man når derfor aldrig at reparerer noget af sit tøj. Det er jo ikke nødvendigt at reparere sit eget tøj og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst til meget senere.

Når man så endelig har gjort det for eller hjulpet den anden med det, der var årsagen til, at man lige undlod at pudse sine vinduer samt vaske og stryge sine gardiner, pudse sin altans vinduer samt give dens gulv en omgang træbeskyttelse, potte alle sine potteplanter om, rydde op i sin garage, rydde op i sit kælderrum samt vaske alle ens urtepotter og urtepotteskjulere af, støvsuge og tørre støv af hos en selv samt vaske og stryge samt reparere sit eget tøj, så er man så afkræftet og træt, at man ikke har hverken overskudet eller tiden til at beskæftige sig med det, man i første omgang havde ønsket at gøre, men det gør nu ikke noget, for det var jo for en selv og ikke for andre, man ville gøre noget praktisk, og her i livet skal der ikke være plads til andet end pligter, pligter samt endnu flere pligter og allerhelst kun dem, som andre ikke selv gider at nedværdige sig til at gøre og som man derfor skal udfører for dem.

Det er lige præcist på denne måde, at alle vores større hængepartier er opståret.

Inden man får set sig om, så har man lagt alle sine egne behov, drømme, planer og ønsker til side, fordi man hele tid har brugt alt sin energi, hele sit liv og al sin tid på at gøre noget for eller hjælpe anden med noget. Det er jo ikke vigtigt at gøre noget for eller hjælpe sig selv og da slet ikke, hvis det er noget, der er lystbetonet eller er noget, som ville få en til at føle sig bedre tilpas, og det kan jo derfor godt vente til senere og allerhelst så meget senere, at det aldrig bliver til noget.