Arkiver

Plus rabat


Hverdagen.

Jeg ved ikke helt, om det bare er noget, som jeg har misforstået, men her gik jeg og troede, at rabat er noget, som skal trækkes fra og ikke noget, som skal lægges til …

Efter min Skat og jeg havde besøgt Farmor, kørte vi på vej hjemad rundt om Super Best på Holbækvej for at handle lidt ind. Blandt andet fordi de i denne uge har et tilbud på hakket svinekød med 8-12% fedt … 2 pakker af et kilo ( læs: 1.000 gram ) for 69,00 kroner. Hvilket jo som sådant er billigt og derfor ville vi gerne benytte os af det tilbud.

Der var så bare lige det ved det, at der kun var to pakker med det omtalte hakket svinekød i køleboksen. Den ene pakke indeholdte 890 gram hakket svinekød og den anden pakke indeholdte 910 gram hakket svinekød. Nå … jeg fik fat i en af butikkens slagter og spurgte til det hakkede svinekød, som er ugens tilbud. Han forklarede mig, at det er to pakker af et kilo hakket svinekød og ikke en pakke af to kilo hakket svinekød, som er på tilbud – se lige præcist så langt er jeg altså godt nok med, men der er jo ligesom ikke et kilo hakket svinekød i nogen af de to pakker, som lå i butikkens køleboksen.

Nå, han gik ind og hentede nogle flere pakker med det omtalte hakkede svinekød, og han forklarede mig, at selv om der er mindre end et kilo hakket svinekød i hver pakke, så er kiloprisen stadigvæk 34,50 kroner. Se så langt kan jeg altså godt regne. Jeg er faktisk bogholder af profetion også selv om jeg lige for tiden er 100% selvvalgt fuldtidshjemmegående.

Den ene af det to pakker hakket svinekød, som vi købte, indeholdte 986 gram og den anden af de to pakker hakket svinekød, som vi købte, indeholdte 984 gram, og så er det, at jeg ikke kan forstå denne kassebon …

2009/01/21/201.jpg

… for godt nok hedder tilbudet 2 pakker af 1 kilo for 69,00 kroner, men når jeg køber to pakker, der begge to indeholder under et kilo, hvorfor skal jeg så betale 1,03 kroner i rabat. For hvis man læser kassebonen, så er rabatten faktisk lagt til !

Vi gik hen i kundeservice ( læs: kiosken ), hvor vi fik at vide, at rabatten var trukket fra. Hvad den jo ikke er, hvilket salgsassistenten fandt ud af, da hun regnede efter. Så blev der tilkaldt en anden salgsassistenten, som også sagde at rabatten var trukket fra og hun fandt også ud af, at det var den ikke, da hun regnede efter. Så blev slagteren tilkaldt, han mente, at jeg ikke kunne regne, for når priser er to kilo for 69,00 så skal man også betale 69,00 kroner for 1.970 gram. Ser det mener jeg så ikke, at man skal, og så kom vi lidt op at toppes over det. For som jeg sagde: "Er kiloprisen 34,50 kroner, så må 1.970 gram altså koste 67,97 kroner. Hvis dette ikke er tilfældet, så vil jeg heller købe de to pakker på hver sin kassebon end på den samme kassebon, for så spare jeg de 1,03 kroner, som jeg nu kommer til at betale i overpris".

Jeg ved ikke, om det er alle landets Super Bestbutikker, der regner på denne lidt overkreative måde, men husk altid at læse din kassebon igennem, og især hvis du tror, du har købt et eller andet på tilbud. For måske har du også i virkeligheden betalt for meget for de på glædende varer.

Jeg vil så lige skynde mig at fortælle jer, at jeg, efter jeg havde haft en heftig debat med den omtalte slagter, fik 1,00 kroner tilbage. For når jeg nu ikke kunne regne, måtte han vel hellere være sød ved mig, for så gav jeg ham vel fred.